latinica  ћирилица
19/01/2017 |  20:03 | Аутор: РТРС

Нови инциденти и провокације на КиМ- Дјеца каменовала српски аутобус

Аутобус који је превозио Србе из Ораховца и Велике Хоче каменован је у сриједу поподне када се педесетак мјештана тих метохијских енклава враћало из Косовске Митровице.
КиМ, Ораховац- увредљив графит - Фото: Novosti.rs
КиМ, Ораховац- увредљив графитФото: Novosti.rs

Према ријечима Дејана Баљошевића, радника општине Ораховац, инцидент се догодио када су албанска дјеца поредана поред пута на излазу из Митровице гађала каменицама и леденим грудвама аутобус на којем је поломљена шофершајбна.

- Услиједило је шиканирање возача и путника од стране косовске полиције код Вучитрна, када је возач стао да пријави инцидент. Прво су га испитивали зашто одмах није пријавио напад и што вози аутобус са поломљеном шофершајбном - каже Баљошевић.

Тензије послије хапшења Харадинаја, дешавања око воза и зида код моста на Ибру одражавају се на српске средине јужно од Ибра, које су и најугроженије, кажу Срби из Велике Хоче и Ораховца, гдје у изолацији живи око 1.000 Срба.

Додају да је послије каменовања аутобуса јуче ујутру услиједила додатна провокација Албанаца, када је на трафостаници у Ораховцу која представља етничку линију разграничења освануо увредљив графит на лошем српском језику: "Који је највећи албански дрон, српски воз".

Извор: Вечерње новости