latinica  ћирилица
19/01/2017 |  12:51 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Истрага о "цурењу" информација о посјети Китаровићеве Америци

Премијер Хрватске Андреј Пленковић рекао је данас да је министар иностраних послова Хрватске Давор Иво Стиер наредио истрагу о томе како је у медије "процурио" службени документ Амбасаде Хрватске у САД о посјети предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић тој земљи.
Колинда Грабар Китаровић (фото: twitter.com) -
Колинда Грабар Китаровић (фото: twitter.com)

Пленковић је рекао да је крајње неуобичајено да такве биљешке завршавају у медијима.

"Ја сам знао да иде, она је изабрана од хрватских бирача, а оно што је до сада објаснила мислим да је довољно. Чини ми се да је ишла с амбицијом да сви контакти које има буду корисни", рекао је Пленковић хрватским медијима.

Из Амбасаде Хрватске у САД највишим државним институцијама послата је службена забиљешка у којој се детаљно описује с ким се предсједник Хрватске састала током посјете САД-у.

Из документа, који су недавно објавили поједини хрватски штампани медији, могло се сазнати да је ријеч о "радној посјети" и да се предсједник Хрватске састала с привредницима и са око 20 високих америчких званичника, укључујући вођство Пентагона, политичаре блиске изабраном предсједнику Доналду Трампу, конгресмене, аналитичаре утицајних медија и представнике непрофитних и невладиних организација.

Извор: СРНА