latinica  ћирилица
18/01/2017 |  17:55 ⇒ 19/01/2017 | 08:33 | Аутор: РТРС

Хушкачке поруке из ФБиХ - без реакције међународне заједнице (ВИДЕО)

Република Српска од свог оснивања, често је била мета организованих напада из Сарајева. У нападима је предњачио бошњачки члан Предсједништва БиХ, који је неријетко у својим наступима позивао на укидање Српске.
Хушкачке изјаве - Фото: РТРС
Хушкачке изјавеФото: РТРС

Напади су у посљедње вријеме ојачали, посебно након апелације за укидање прославе Дана Републике.

Ипак, оно што највише забрињава је нијемо посматрање међународне заједнице на све ове нападе, јер је Изетбеговић својим порукама призивао сукобе и рат у БиХ. У томе су га подржавали и бивши генерали тзв. Армије БиХ. Реаговања међународних фактора, на позиве за рат, из неоправданих разлога су изостајала.

"Неће се допустити сасвим сигурно да се на Балкану доведу ствари поново до конфликта, до дестабилизације региона. Нико озбиљан није заинтересован за такав развој догађаја", рекао је бошњачки члан Предсједништва БиХ, Бакир Изетбеговић.

Ипак, својим дјелима, Изетбеговић није доказао да је заинтересован за стабилност и мир у БиХ. Република Српска трн је у оку Изетбеговићу и бошњачкој политичкој и интелектуалној елити, посебно након референдума.

"Мислим да ће десити реакција међународне заједнице. Гледали смо како Садам Хусеин, Гадафи, Милошевић пркосе и како то изгледа", изјавио је Изетбеговић.

Иако је поруком, да ће Додик завршити као Гадафи, Изетбеговић практично позвао на његово убиство, реаговања међународне заједнице није било, као ни много пута прије и послије.

Засметало му је и то што је Додик најавио враћање надлежности Републици Српској и изворном Дејтонском споразуму. Призивао је враћање у 91. али и у тешке ратне године. У томе нису заостајали ни ратни бошњачки генерали.

Генерал и бивши начелник ратног штаба тзв. Армије БиХ Сефер Халиловић рекао је да се никоме не пријети, али и додао да неће допустити да се однесе дио БиХ без "белаја".

"Дао сам себи завјет и неколико задатака, преносити истину и борити се за њу, пренос знање разумијевање будућим генерацијама да не би прошле као многе наше генерације, прије свега муслимана на подручју бивше Југославије", изјавио је пензионисани генерал тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић.

Чак и пријетња ратом, није забринула међународне званичнике. Изетбеговић је и званичну страницу Предсједништва БиХ искористио за насатавак пропаганде против Републике Српске.

И поново су ратни позиви остали незапажени, а стално вријеђање Републике Српске као међународно признатог дијела БиХ - настављено је .

Ако овоме додамо и многобројне квазиконференције бошњачких интелектуалаца са темама - укидање Републике Српске, Република Српска геноцидна творевина, мапа Српске на којој је приказана као геноцидна држава, јасно је да из ФБиХ стижу ратнохушкачке поруке, на које међународна заједница не реагује. Можда им је то у реду, према њиховом тумачењу Дејтона.