latinica  ћирилица
18/01/2017 |  16:14 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Иванић: Санкције нас враћају уназад

Предсједавајући Предсједништав БиХ Младен Иванић, коментаришући увођење санкција САД предсједнику Републике Српске Милораду Додику, рекао је да је важно да институције и грађани Српске не буду санкционисани.
Младен Иванић - Фото: AFP
Младен ИванићФото: AFP

- Нисам срећан и задовољан што се санкције поново јављају. То нас враћа уназад. Политика санкција је погрешна и неће ријешити проблеме - рекао је Иванић.

Одговарајући на питање шта је разлог увођења санкција, Иванић је рекао да то најбоље знају Додик и америчка администрација који су, како каже, током својих досадашњих односа имали и успоне и падове.

"У сваком случају, санкције неће ријешити актуелне политичке проблеме и с тим у вези, сасвим су непотребне одређене еуфоричне изјаве које долазе од политичара из Федерације БиХ и које уносе превелику политизацију у овај случај", рекао је Иванић.

Коментаришући одређене захтјеве да предсједник Српске поднесе оставку, Иванић је нагласио да је Додик изабран гласовима грађана Републике Српске и да је природно да и, евентуално, буде промијењен само гласовима тих грађана.

"Као неко ко долази из опозиције, учинићу све да та промјена буде извршена на легитиман начин, а не бих користио никаква друга средства за промјену политичких личности, поготово не у току мандата", рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Извор: РТРС/СРНА