latinica  ћирилица
18/01/2017 |  15:09 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Цвијановић- Голдштајн: Испуњен план за реализацију реформске агенде за прошлу годину

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упознала је директора Свјетске банке за земље западног Балкана Елен Голдштајн са мјерама које Влада Српске реализује у складу са Акционим планом Српске за спровођење Реформске агенде, досадашњим резултатима и активностима планираним у 2017. години.
Жељка Цвијановић са директорицом Свјетске банке (Фото: Влада РС) -
Жељка Цвијановић са директорицом Свјетске банке (Фото: Влада РС)

Цвијановићева је након данашњег разговора у Бањалуци са Голдштајновом изразила задовољство динамиком реализације предвиђених мјера, истакавши да је Српска испунила предвиђени план за реализацију Реформске агенде за 2016. годину, те да је већина мјера реализована или су у процесу реализације.

Она је изразила увјерење да ће сличан тренд бити настављен и у наредном периоду.

Цвијановићева је нагласила максималан ангажман Владе и институција Српске на спровођењу реформских процеса, додајући да се нада да ће и остали нивои власти у БиХ досљедно поштовати дефинисане рокове с циљем стварања оквира за континуиран привредни раст и стабилизацију привредних прилика.

Саговорници су оцијенили да је сарадња Владе Српске и Свјетске банке успјешна и конструктивна, нарочито када је ријеч о стратешки важним инфраструктурним пројектима, као и пројектима у областима реформе здравственог сектора, запошљавања, унапређења пословне климе и конкурентности.

Данашњем састанку у Бањалуци присуствовали су и министар финансија Српске Зоран Тегелтија, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, руководилац развојних програма Свјетске банке за земље западног Балкана Тимоти Џонстон и шеф Канцеларије Свјетске банке у БиХ Татјана Проскурјакова, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Извор: СРНА