latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:40 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Бурна расправа Троицког и судије из Хрватске: Зашто ми то радиш? (ВИДЕО)

Виктор Троицки је уз доста муке изборио пласман у 3. коло Аустралијан опена. По други пут на турниру играо је меч у пет сетова. Међутим, како се чини, много више него против ривала из Италије Паола Лоренција, српски тенисер се борио са судијом у столици.

У самом финишу меча, Троицки се упустио у веома жустру расправу са Хрватицом Маријом Чичак. При резултату 4:3 у петом сету за Троицког (дакле, у тренуцима када се меч сасвим извјесно ломио), српски играч је имао брејк лопту. Одиграо је бекхенд паралелу, коју његов ривал никако није могао да стигне.

Линијски судија је сигнализирао аут. Челенџ је јасно показао да је лопта била на линији, из чега је било очекивано да поен буде додијељен Троицком. Међутим...

Марија Чичак је одлучила да се поен понови, што је код Троицког, коме расправе са судијама нису стране (штавише, у неким тениским круговима је по њима и чувен), изазвало бурну реакцију. Мучио се Виктор да објасни да поен припада њему, јер његов ривал није био ни близу лоптице.

Оно што је похвално, а испоставило се и корисним, јесте да је Троицки свој бијес успио да каналише на прави начин, одигравши фокусирано до краја меча, што му је напослијетку и донело тријумф.

Извор: РТС