latinica  ћирилица
18/01/2017 |  12:49 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Кошарац: Санкције за досљедну политику, поштовање Устава и воље грађана

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да увођењем санкција предсједнику Републике Српске Милораду Додику одлазећа америчка администрација покушава да санкционише оне који имају досљедну политику и који поштују Устав и вољу грађана у једној змељи.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

"Било је различитих врста притисака, али је сасвим јасно да је предсједник Додик водио одговорну политику према грађанима Републике Српске у складу са Уставом, у складу са Дејтонским споразумом", истакао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Додик није насјео на било какве притиске, било каквих великих сила у овој змељи.

"То је лоша порука да неке велике силе покушавјау наметањем рјешења, силом и притиском да покажу да су веома важни", рекао је Кошарац новинарама у Сарајеву.

Он је изразио увјерење да је ова одлука привремена, оцијенивши да је одлазећа администрација САД очигледно имала за циљ да изврши притисак.

"Чињеница је да предсједник Додик имплементира и поштује Дејтонски споразум, поштује Устав Републике Српске и да су све одлуке које се доносе у складу са Уставом Српске. Мислим да је још једанпут потврђено да је америчка администрација много слушала неке људе у БиХ који су хтјели да се обрачунају са Милорадом Додиком и његовом политиком", закључио је Кошарац.

Посланик СББ-а Мирсад Ђонлагић сматра да нису озбиљно схваћена упозорења међународне заједнице и да би санкције предсједнику Српске требало да буду, како каже, упозорење не само њему него свим политичарима у БиХ који не раде на афирмацији и изградњи БиХ и стварању економског просперитета.

Извор: Срна