latinica  ћирилица
17/01/2017 |  15:40 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Богданић поднио пријаву због тендера за болницу "Касиндо"

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић поднио је надлежним органима пријаву против Н.Н. лица након што је 15.01.2017. године на службени телефон добио СМС поруку у вези са начином поступања Канцеларије за разматрање жалби БиХ у вези са тендером за Болницу Источно Сарајево.
ЈЗУ болница Источно Сарајево - Фото: илустрација
ЈЗУ болница Источно СарајевоФото: илустрација

У саопштењу овог министарства се наводи, да су у поруци од стране непознатог пошиљаоца, изнесени наводи да је у току поступка по предметној жалби, особа која је као члан комисије Канцеларије за разматрање жалби БиХ рјешавала по предметној жалби, прекорачила границе свог овлашћења и супротно закону и подзаконским актима Канцеларије за разматрање жалби, узела у рад предмет за који није смјела нити могла бити задужена, а у намјери да нанесе повреду права и штету Министарству здравља и социјалне заштите на начин да утиче на садржину рјешења које је као такво донијела Канцеларија за разматрање жалби БиХ.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске напомиње да је редовно обавјештавало јавност о свим активностима у вези са поступком јавне набавке, који је оспорен од стране Канцеларије за разматрање жалби БиХ, и да очекује од надлежних органа да провјере истинитост ових навода и да уколико има основа испитају законитост рада Канцеларије за разматрање жалби БиХ.

"Напомињемо да бројне спекулације и политизације у вези са тендером расписаним за изградњу и опремање нове болнице у Источном Сарајеву никоме нису донијеле корист, а понајмање становницима сарајевско-романијске регије, који заслужују да добију нову болницу", наводи се у саопштењу.

Министарство здравља и социјалне заштите РС претходно је изразило жаљење због одлуке Канцеларије за разматрање жалби БиХ, јер се рок за почетак градње пролонгира, али је исту прихватило и предузело кораке ка расписивању новог јавног позива за „Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ болнице Источно Сарајево“.

У овом министарству наводе да остају чврсто опредјељени у намјери да грађани сарајевско-романијске регије што прије добију нови и модеран болнички комплекс. Нова болница Источно Сарајево ће пацијентима обезбиједити квалитетнију здравствену заштиту, а здравственим радницима боље услове рада.