latinica  ћирилица
17/01/2017 |  15:22 | Аутор: РТРС

СДА: Радончић да прекине са опозиционим дјеловањем

Странка демократске акције /СДА/ позвала је коалиционог партнера Савез за бољу будућност /СББ/ да прекине са праксом опозиционог дјеловања са позиције власти и да се понаша конструктивно.

"Као што коалициони партнери имају право на министарске и руководеће позиције у јавним предузећима, исто тако имају и обавезе и одговорност коју дијеле - за спровођење економских и социјалних реформи, те за покретање и вођење пројеката изградње инфраструктуре у интересу грађана", саопштено је из СДА.

Сврха коалиције, како је наведено у саопштењу, јесте у томе да све странке које је чине реализују програме на које су се обавезале, а прије свега на спровођењу економских реформи и инфраструктурних пројеката.

"Зато позивамо предсједника СББ-а да усмјери своју енергију на подстицање кадрова СББ-а на кључним позицијама у власти да што прије и јаче, у оквиру својих надлежности, откоче процесе и покрену пројекте од заједничког интереса", поручили су из СДА.

СББ, како оцјењује њихов коалициони партнер, у посљедње вријеме наступа као јединствен примјер странке која призива протесте против власти чији је саставни и пуноправни дио.

Из ове странке оцјењују да ставови које је предсједник СББ Фахрудин Радончић изнио у јучерашњем разговору на телевизији "Н1" не доприносе успјешном функционисању коалиције.

Извор: СРНА