latinica  ћирилица
13/01/2017 |  20:03 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

СП за рукометаше: Нијемци сломили Мађаре, Шведска се поиграла с Бахреином

Рукометаши Њемачке и Шведске уписали су прве побједе на Свјетском првенству које се игра у Француској.
Рукометаши Шведске - Фото: Screenshot
Рукометаши ШведскеФото: Screenshot

Нијемци су у првој утакмици сломили "упорне" Мађаре резултатом 27:23. Иако су једном тренутку у првом полувремену имали +7, не може се рећи да су Нијемци били превише надмоћни у односу на Мађаре.

Током цијелог меча "Панцери" су имали резултатску предност, али су се Мађари стално враћали.

Кључни тренуци првог дијела дешавали су се средином полувремена када су рукометаши Њемачке везали четири гола и дошли до предности 12:7.

Након тога су успјели и да увећају предност на споменутих седам голова вишка, али су Мађари до одмора успјели да ублаже на -5 (16:11).

Мађари одлично улазе у други дио утакмице. На почетку постижу четири гола и смањују на само један гол заостатка.

Ипак, Нијемци се онда мало уозбиљују и до пред сам крај се игра "гол за гол", а онда "Панцери" постижу два везана гола и долазе до +3 (24:21).

Мађари покушавају да се врате у меч, али им то не полази за руком, па су Нијемци додатно увећали предност и завршили утакмицу са четири гола вишка у односу на противнике (27:23).

Сву своју моћ показала је Шведска, која је "прегазила" Бахреин резултатом 33:16. Од прве секунде било је јасно да у овој утакмици неће бити никакве шансе за изненађење.

Швеђани су брзо дошли до 5:0, да би тек онда Бахреин успио да коначно затресе мрежу противника. Наставили су шведски рукометаши да увећавају предност, а колико су моћнији од Бахреина говори довољно чињеница да су својим противницима у првом полувремену дозволили само пет голова, док су они постигли седаманест.

С обзиром да је меч већ тада био ријешен, можда се могло очекивати да Швеђани мало попусте, али то се није догодило ни на почетку другог дијела.

Наставили су да мељу противника и њихова предност је стално расла. До половине другог дијела имали су +16, и тек онда су мало прикочили и дозволили рукометашима Бахреина да дишу.

Постигли су тада Бахреинци 5 везаних голова, али ни ови не остају дужни и враћају истом мјером, те враћају на шеснаест голова предности.

До краја се игра мало смирила, па није било значајнијих промјена резултата. Швеђани су полако привели меч крају и дошли до прве побједе на Свјетском првенству (33:16).

Извор: Независне новине