latinica  ћирилица
13/01/2017 |  16:03 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Проходни путеви у општини Невесиње (ВИДЕО)

Иако киша од јутрос пада у Херцеговини, снијега још има на подручју невесињске општине. Сви путни правци на том подручју су проходни.
Снијег/хладноћа - Фото: РТРС
Снијег/хладноћаФото: РТРС

Захваљујући служби за чишћење и одржавање Невесиње путеви, саобраћај се одвија несметано према свим селима. Од јуче је проходан и регионали правац Невесиње-Калиновик, преко превоја Морине.

Ледени дани и сњежне падавине нису паралисале живот у Невесињу. Села нису одсјечена, јер су сви путни правци проходни. Мјештани села Плужине задовољни су одржавањем, јер је прочишћен правац према планинском превоју Морине, уз који се налазе и њихове куће.

Милимир Буха, из Доње Плужине, каже да се путеви добро одржавају и да мјештани могу аутомобилом да иду до Невесиња и даље.

Дионица пута Кифино Село-Улог, преко превоја Морине, често се спомињане због непроходности. Проблем зимским службама представљају сметови, који овдје знају бити високи и неколико метара. Овај путни правац је тренутно проходан, мада је могуће да за кратко вријеме због снијега и вјетра опет буде заметен.

Радник Невесиње путева Мидраг Пашајлић каже да има много посла на рашчишћавању путева од снијега јер има сметова, па се кваре машине и залеђава гориво.

Регинални пут преко превоја Морине није фреквентан, али због малобројног, углавном старијег становништва и ова комуникација се одржава проходном.

Руководилац одржавања у Невесиње путевима Милан Ковачевић каже да је зимски режим рада испланиран на основу ранијег искуства, те да одмах реагују послије првих падавина.

Невесињци су задовољни стањем на путевима на подручју њихове општине. Путаре, истичу, није изненадила зима.

За дане викенда најављују се нове падавине и ниске температуре, па ће радници Невесиње путева, по свему судећи, поново имати пуне руке посла.