latinica  ћирилица
13/01/2017 |  13:40 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Грабовац: Могући протести породица погинулих

Предсједник Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац изјавио је да је могуће да у фебруару или марту буду одржани протести породица погинулих из Републике Српске због наставка опструкције Тужилаштва БиХ и Института за нестала лица БиХ у процесу тражења несталих Срба у БиХ.
Марко Грабовац - Фото: СРНА
Марко ГрабовацФото: СРНА

"Нисмо задовољни радом Тужилаштва БиХ и Института за нестала лица БиХ у погледу ексхумација, идентификација, проналаска измјештених српских масовних и појединачних гробница, те процесуирањем ратних злочина почињених над Србима због чега смо принуђени да организујемо протесте", рекао је Грабовац Срни.

Грабовац је истакао да ће протести бити одржани на локацијама најважнијих саобраћајница који повезују Републику Српску са Федерацијом БиХ.

Он је рекао да Тужилаштво БиХ и даље опструише издавање наредбе за пробно копање у дијелу напуштеног православног гробља у Оџаку, гдје му је свједок на лицу мјеста посвједочио и показао локацију, зараслу у траву и шуму, на којем је тајно покопано пет убијених војника српске националности.

Извор: СРНА