latinica  ћирилица
13/01/2017 |  11:38 | Аутор: РТРС

СНСД: Бореновић да се позабави дјеловањем Црнатка

Савез независних социјалдемократа поручио је данас предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу да се позабави дјеловањем Игора Црнатка, "који глуми министра иностраних послова БиХ", умјесто што се бави Представништвом Републике Српске у Вашингтону.
СНСД -
СНСД

СНСД подсјећа да то Представништво није задужено за одобравање и издавање америчких виза, већ америчка Амбасада.

"Наиме, док ПДП и њихов пулен бескорисно троше вријеме, умјесто да искористе функције на којима се у име Републике Српске налазе, дотле Валентин Инцко пореди Српску са НДХ, а НАТО генерали јавно проглашавају законитост или незаконитост поступања домаћих органа у стварима у којима су ти домаћи органи искључиво надлежни", саопштено је из СНСД-а.

Из СНСД-а наводе да је безнадежна неспособност кадрова ПДП-а.

"Али кад већ не раде ништа од онога што би требали и морали, онда би бар могли да се уздрже од малициозног коментарисања људи који са много мање расположивих ресурса чине више него што су они икада учинили у заштити интереса Републике Српске", додаје се у саопштењу.

Бореновић је јуче затражио од Владе Републике Српске да смијени Обрада Кесића са мјеста шефа Представништва Српске у Вашингтону, пошто предсједник Српске Милорад Додик није добио визу за САД.

Извор: СРНА