latinica  ћирилица
12/01/2017 |  14:55 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Mеморандум о сарадњи Министарства правде и Антикорупцијске мреже у БиХ – “Aкаунт”

Mинистар правде у Влади Републике Српске, Антон Касиповић, директор пројекта Центар за развој медија и анализе Елдин Карић и Џенана Алађуз, директор Удружења “Инфохаус”, потписали су данас, у Бањој Луци, Меморандум о сарадњи између Министарства правде Републике Српске и Антикорупцијске мреже у БиХ – “Aкаунт“.
Потписивање Меморандума (Фото: Влада РС) -
Потписивање Меморандума (Фото: Влада РС)

Наведени меморандум представља основу за сарадњу у антикорупционим активностима потписника, кроз заједничку реализацију одређених мјера и активности из Акционог плана за провођење Стратегије борбе против корупције у Републици Српској (2013-2017).

„Борба против корупције је обавеза и опредјељење Владе Републике Српске и Министарства правде. У том смислу драгоцјена је си сарадња с невладиним сектором“изјавио је министар правде у Влади Републике Српске, Антон Касиповић.

Овим документом се прецизира сарадња Министарства правде у Влади Републике Српске са представницима невладиног сектора укључујући техничку подршку, изградњу институционалног капацитета, размјену информација и промоцију, наводи се у саопштењу Министарства правде.

„Ово је веома значајан документ и велики корак у борби против корупције, посебно јер се први пут дефинише сарадња наше мреже са институцијама у Републици Српској“, истакао је директор пројекта Центар за развој медија и анализе, Елдин Карић.

Посебна пажња биће посвећена обуци за израду планова интегритета представника свих институција у јавном сектору као и јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Сарадња између Министарства правде Републике Српске и Антокрупцијске мреже у БиХ -“Aкаунт“ реализоваће се уз подршку Америчке агенције за међународни развој у БиХ (USAID).