latinica  ћирилица
11/01/2017 |  16:24 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Приправнички стаж за дјецу погинулих бораца (ВИДЕО)

У склопу Акционог плана који је Завод за запошљавање Републике Српске реализовао са Владом Српске, планирано је 15,1 милиона КМ за пројекат запошљавања.
Завод за запошљавање Републике Српске - Фото: РТРС
Завод за запошљавање Републике СрпскеФото: РТРС

Један од пројеката је и стицање првог радног искуства тзв. приправнички стаж за дјецу погинулих бораца.

У оквиру пет пројекта које Завод за запошљавање реализује, активан је и пројекат запошљавања дјеце погинулих бораца, односно стицање првог радног искуства тј. приправничког стажа. Пројекат се проводи од маја прошле године.

Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавње РС, каже да је Завод обезбиједио средства за 181 дијете погинулих бораца за провођење приправничког стажа. За овај пројекат су аплицирале 93 институције.

Завод за запошљавање потпуно финасира пројекат запошљавања дјеце погинулих бораца и издваја око 9.500 марака по кориснику.

Анализирањем претходних сличних пројекта уочено је да је велика стопа, односно више од 50 одсто, из ове категорије остала након обављања приправничког стажа на послу, односно да су стално ангажовани.

Циљ је активно дјелавати на тржишту рада и стварити повољније услова запошљавања и повећати укупну запосленост у Републици Српској.