X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2017 |  10:19 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

Савановић: Очекујемо да Инцко повуче своју изјаву и извини се свим Србима (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас да је крајње увредљиво и непримјерено поређење 9. јануара са настанком усташке фашистичке државе и њене злочиначке идеологије која се завршила геноцидом над Србима.
Миленко Савановић - Фото: РТРС
Миленко СавановићФото: РТРС

"Увјерени смо да високи представник у БиХ Валентин Инцко врло добро познаје историјске чињенице, стога још више чуди његова скандалозна изјава која на најгрубљи начин вријеђа наше осјећаје, посебно малобројних чланова српских породица који су успјели преживјети страхоте страдања у злогласним усташким логорима: Јасеновцу, Доњој Градини, Лепоглави, Јадовну, Госпићу, Сајмишту, Старој Градишци и иним које је створила НДХ", наводи Савановић.

Савановић напомиње да се од високог представника очекује да ради на изградњи повјерења у БиХ, а не да један страдалнички народ који је поднио највећу жртву за слободу у протеклим ратовима пореди са џелатима.

"Очекујемо да високи представник повуче своју изјаву и извини се свим Србима", навео је Савановић у саопштењу.

Високи представник Валентин Инцко изјавио је јуче да ако би се почели славити празници као што је 9. јануар, онда би се неки могли досјетити да се слави и 10. април, дан када је основана НДХ.