X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/01/2017 |  08:27 ⇒ 08:29 | Аутор: РТРС

Проходни сви путни правци осим регионалног пута преко Морина

Сви путни правци на подручју Републике Српске и Федрације БиХ јутрос су проходни осим регионалног пута Кифино Село-Улог преко превоја Морине, саопштено је из Ауто-мото савеза Републик Српске.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

На подручју Добоја магла смањује видљивост на 20 до 30 метара, а има је и преко планинских превоја и на дионицама поред ријека.

Као и претходних дана, изразито ниска температура отежава одвијање саобраћаја, посебну на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, гдје на коловозу има угаженог снијега и леда. Поледице има и у нижим крајевима.

На подручју Федерације БиХ угаженог снијега на коловозу има на дионицама у вишим планинским предјелима, посебно на путним правцима Купрес-Томиславград, Ливно-Томиславград и Ливно-Гламоч-Мркоњић Град, гдје јак вјетар ствара сњежне наносе. Ммјестимично јаких удара вјетра има и у јужним крајевима.

Екипе предузећа за путеве су на терену, интервенишу на свим дионицама гдје је неопходно, али веома ниска температура успорава, па чак и онемогућава дјеловање посипног материјала.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме која је неопходна.

Из АМС подсјећају да је до сутра до 6.00 ујутро забрањен превоз експлозивних материја на подручју Републике Српске.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без застоја, по влажном коловозу.

На дионицама на којима су у току радови, саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом чије је поштовање обавезно.

Петља "Маховљани" затворена је због изградње вијадукта на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Клашнице-Прњавор, те регионалном путном правцу Прњавор-Станари због изградње ауто-пута Бањалука-Добој.

Успорено се саобраћа на магистралном путу Челинац-Котор Варош и регионалном путном правцу Котор Варош-Ободник због реконструкције и санације градске водоводне мреже општине Котор Варош.

Настављени су и радови на санацији клизишта на истом магистралном путу на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега је измијењен режим саобраћаја у дужини од 150 метара.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој. Током трајања обуставе, возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, али је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Вијака у Вијачанима.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На магистралном пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима тренутно нема задржавања дужих од пола сата. Гранични прелаз Делеуша на путу од Билеће према Никшићу у Црној Гори затворен је за теретна возила.

С обзиром на то да је на подручју Црне Горе, на дионици Шћепан Поље-Плужине-Никшић, забрањено кретање за теретна возила са приколицом и шлепере, за ова возила не препоручује се кориштење граничног прелаза Хум.

Радови на подручју Хрватске и даље су актуелни на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, па се на овим прелазима током дана саобраћа успорено.

Извор: СРНА