latinica  ћирилица
07/01/2017 |  21:05 | Аутор: РТРС

Митровић паузира само 10 дана

Фудбалер Њукасла Александар Митровић паузираће десетак дана са терена послије повреде на мечу ФА Купа са Бирмингемом.
Александар Митровић (Фото:.alo.rs) -
Александар Митровић (Фото:.alo.rs)

Српски нападач паузираће десетак дана због посјекотине на кољену, рекао је спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић.

Митровић је изнесен на носилима на утакмици са Бирмингемом, иако се у првом тренутку чинило да је повреда озбиљније природе, није било прелома већ само дубоке посјекотине. Митровић се повредио већ у десетом минуту послије дулеа са голманом Бирмингема.

Љекарска екипа му је дала кисеоник, затим га изнијела са терена, а навијачи Њукасла су га поздравили скандирањем "Митро, Митро, Митро". Претходно је његов тим повео у петом минуту голом Марфија.

Буњевчевић, који је био у контакту са члановима породице српског репрезентативца, рекао је да ће Митровић бити добро.

"Александар ће бити добро, али признајем да смо били забринути послије првих информација. Митровић је зарадио велику посјекотину по средини кољена, стављено је неколико копчи, али најважније је да је колено покретљиво. Препоручено је мировање наредних десетак дана, како би се пратила сутуација, али и урадили додатни прегледи. Он је послије првих добрих вијести, бољег расположења. Пратићемо ситуацију уз жељу да се што прије успјешно опорави и врати на терен", рекао је Буњевчевић.

Извор: Б92