latinica  ћирилица
05/01/2017 |  22:26 | Аутор: РТРС

ЕЛ: Важне побједе Макабија и Бамберга

Кошаркаши Макабија и Бамберга остварили су важне побједе у борби за пласман у плеј-оф Евролиге.

Израелски тим је одиграо још један меч пун осцилација, али је успио да савлада Дарушафаку 93:92 на свом паркету.

С друге стране, њемачка екипа је декласирала једног од фаворита такмичења Барселону 85:65.

У још једној чудној утакмици Макаби је успио да испусти скоро 20 поена предности након очајне треће четвртине коју је Дарушафака добила 35:14 и преокренула резултат.

Међутим, тим Аинарса Багацкиса се консолидовао у посљедњих десет минута, те тројкама Вимса, Силија и Милера вратио на +9, али новим "распадом" система је дозволио гостима да стигну на свега три разлике пред посљедњих 20 секунди.

Послије тајм-аута лопту је добио Гудлок који се спетљао и направио кораке, након чега Вонамејкер добија три слободна бацања 0,5 секунди прије краја. Међутим, Американац промашује прво, погађа друга два и Макаби некако стиже до побједе.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Сони Вимс са 24 поена уз осам асистенција и пет скокова. Одлично су га пратили Мајк Цирбес и Виктор Рад са по 13, 12 је додао Ди Џеј Сили, а десет је убацио Ендру Гаудлок уз шест скокова.

У истанбулској екипи се истакао Вил Клејбурн са 17 поена и седам скокова, 16 је додао Бред Вонамејкер уз осам асистенција, док је 14 убацио млади Анте Жижић уз девет ухваћених лопти.

У мечу у Њемачкој, Бамберг је све вријеме контролисао дуел против ривала који је до овог кола имао четири побједе више, те се седмим тријумфом, петим у посљедњих шест кола, укључио у борбу за другу фазу такмичења.

Њемачки тим су до седмог тријумфа у сезони предводили Даријус Милер и Јанис Стрелниекс са по 20 поена, док је опет у рекету доминирао Николо Мели са дабл-даблом од 17 поена и 13 скокова.

У редовима каталонског тима једини учинак вриједан пажње имао је Тајриз Рајс, који је са 19 поена уз четири асистенције и пет изгубљених лопти био једини играч са двоцифреним скором у екипи.

Извор: Б92