latinica  ћирилица
05/01/2017 |  13:31 | Аутор: РТРС

Митровић осудио поруке бошњачких удружења о 9.јануару

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је данас да породице српских жртава из протеклог рата најоштрије осуђују намјере и поступке бошњачких удружења која понављају морбидне поруке о 9. јануару – Дану Републике.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

"Питамо их зашто не говоре о 1. марту дану који је увео народе у грађански рат са великим посљедицама и ради кога и данас осјећамо бол и трауму?", каже Митровић.

Он је напоменуо да породице српских жртава никада нису упућивале поруке помињући лидере бошњачког народа, који су покренули ратна дешавања, а нису процесуирани за ратне злочине, саопштено је из Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

"То што нису процесуирани за ратне злочине не значи да злочини нису почињени и да за њих нису одговорни, посебно јер су имали и имају помоћ Хашког трибунала, Суда и Тужилаштва БиХ", истиче Митровић.

Он је навео да су породице српских жртава спремне, упркос свему, да учине први корак ради будућности дјеце и у име помирења.

"Тражимо да прије него прихвате да учествују у општој хајци на институције међународно признатог ентитета помисле и на сапатнике из српског народа, јер жртва је једнака без обзира којем народу припада, а не да упућују срамне поруке породицама које још нису пронашле посмртне остатке најмилијих", рекао је Митровић.

Извор: СРНА