latinica  ћирилица
05/01/2017 |  10:30 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Упозорење Цивилне заштите: Предузети потребне мјере због великих хладноћа

С обзиром на најаве метеоролога да ће Републику Српску наредних дана захватити захлађење са температуром нижом и од минус 20 степени Целзијусових, Републичка управа Цивилне заштите позвала је локалне власти да обрате пажњу на одвијање живота у тим условима, посебно на људе без крова над главом.
Ниске температуре - Фото: илустрација
Ниске температуреФото: илустрација

"Надлежне службе за одржавање, нарочито у зимским условима, имају значајну улогу у прогнозираним метеоролошким околностима", саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Сви путеви у Српској су проходни, али снијег успорава саобраћај.  

Метеоролози данас послијеподне предвиђају олујне налете буре на југу Републике Српске, због чега из Републичке управе Цивилне заштите скрећу пажњу јавним институцијама, привредним колективима, грађанима да обезбиједе објекте који би могли претрпјети штету од олујног вјетра.

Позивајући се на прогнозу Хидрометеоролошког завода Републике Српске из Републичке управе Цивилне заштите подсјећају да Српску у наредним данима очекује хладно вријеме, а да се најнижа температура ваздуха очекује у ноћи између петка и суботе, 6. и 7, те суботе и недјеље, 7. и 8. јануара.

Хладно ће бити у цијелој Републици Српској, а на Сокоцу, Хан Пијеску и Калиновику, очекује се температура нижа и од минус 20 степени Целзијусових.

Према најави Републичког хидрометеролошког завода, од понедјељка, 9. јануара, се очекује постепен раст температуре.

Извор: СРНА