latinica  ћирилица
05/01/2017 |  08:14 | Аутор: РТРС

Претежно облачно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно са снијегом, на југу са кишом и највишом температуром ваздуха од минус три до три степена Целзијусова, на југу до седам степени.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Током дана падавине ће престати на сјеверу и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, послије подне мјестимично и појачан сјеверни, а у Херцеговини повремено јака бура, према крају дана са олујним ударима.

У већини крајева јутрос је облачно са снијегом, а у Херцеговини са кишом и снијегом, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус 10 степени, Чемерно
минус пет, Горажде и Иван-седло минус четири, Дрвар, Купрес и Соколац минус три, Бугојно, Сарајево и Зеница минус два, Бањалука, Добој, Градачац, Јајце, Приједор, Сански Мост и Тузла минус један, Бихаћ, Бијељина, Ливно, Сребреница и Зворник нула, Требиње два, Неум, Чапљина три и Мостар пет степени Целзијусових.

Висина снијега у 7.00 часова: Чемерно 36 центиметара, Гацко и Невесиње 25, Хан Пијесак 24, Калиновик 23, Мраковица 17, Соколац, Фоча и Мркоњић Град 15, Рудо и Шипово 14, Кнежево 13, Бијељина, Крупа на Уни и Сребреница 12, Добој 11, Дринић 10, Нови Град девет, Вишеград осам, Бањалука седам и Приједор два центиметра.

Извор: СРНА