latinica  ћирилица
05/01/2017 |  08:03 ⇒ 09:14 | Аутор: РТРС

Саобраћај успорен на свим путевима

Због нових сњежних падавина и ниске температуре током ноћи и јутра, успорен је саобраћај на готово свим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег на Рогоју - Фото: СРНА
Снијег на РогојуФото: СРНА

Возачима се посебно скреће пажња на путне правце Љубиње-Требиње, на све правце који воде од Требиња ка граничним прелазима са Црном Гором, Тјентиште, превој Чемерно, подручје Гацка, гдје вјетар додатно ствара сњежне наносе.

Угаженог снијега на коловозу има на готово свим путевима у вишим планинским предјелима и преко превоја, а посебно на правцима Карановац-Кнежево, Котор Варош-Теслић, преко Борја, Трново-Фоча /превој Рогој/ и Сарајево-Рогатица, преко Романије.

Магла смањује видљивост и успорава вожњу на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, на подручју Мркоњић Града, Кнежева, Добоја, Бијељине и Хан Пијеска.

Магла је посебно густа на подручју Градишке и Тополе, гдје је видљивост смањена мјестимично на свега 20 метара.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су чести одрони земље и камења на коловоз.

У току је изградња моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, дионица регионалног пута Горња Вијака 2-Разбој, гдје је саобраћај потпуно обустављен за сва возила.

Саобраћај је преусмјерен на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана проласка за теретна возила тежа од 15 тона.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта возила саобраћају једном траком наизмјенично.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, дионица Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја, у трајању од 5 до 15 минута, а радови су продужени до 30. октобра.

У већем дијелу ФБиХ возила саобраћају отежано и успорено, нарочито на дионицама у вишим предјелима.

Посебно се издвајају магистрални путеви Прилука-Гламоч-Млиниште, Купрес-Шуица-Томиславград-Коло, Каменско-Ливно-Шуица, Сарајево-Олово-Кладањ /Нишићи и Караула/, Дрвар-Босанско Грахово-Казанци, Прозор-Горњи Вакуф /Макљен/, Сарајево-Коњиц /Иван/ и Устиколина-Горажде.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Иѕвор: СРНА