latinica  ћирилица
27/12/2016 |  18:32 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Додик: Крађа горива у РиТЕ Гацко - криминал великих размјера

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да крађа горива на штету Рудника и термоелектране /РиТЕ/ Гацко представља криминал великих размјера који мора до краја да буде истражен, а починиоци процесуирани и најстроже санкционисани.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Сви учесници у том ланцу криминала, без обзира о коме се ради и на којој се функцији налазе, морају да буду кажњени", истакао је Додик.

Он је позвао Специјално тужилаштво Републике Српске да спроведе опсежну истрагу како би починиоци овог кривичног дјела и њихови саучесници били приведени правди и адекватно кажњени.

"Застрашујуће је да је ова крађа, која је годинама била скоро јавна тајна, тек сада у потпуности изашла на видјело", оцијенио је Додик, нагласивши да Република Српска не смије дозволити да овакав криминал остане некажњен.

На подручју Гацка проведена је полицијска акција кодног назива "Дизел" у оквиру које су ухапшене 32 особе због сумње да су крали нафту из Рудника и Термоелектране Гацко.

Акцију проводи Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске са полицијским службеницима Управе полиције и центара јавне безбједности Требиње и Источно Сарајево.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је да ће на саслушање бити приведено 30 лица.

"Ријеч је о организованом криминалитету у вези са тешком крађом. Крали су гориво из радних машина у РиТЕ Гацко. Штета се утврђује", рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци.

Извор: Срна