latinica  ћирилица
08/12/2016 |  18:54 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Ракуљ: За пензије 10,4 одсто од укупног БДП-а

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ очекује да и наредне године за пензије у Српској буде издвајано 10,4 одсто од укупног бруто домаћег производа /БДП/.
Раде Ракуљ - Фото: СРНА
Раде РакуљФото: СРНА

Ракуљ је навео да су представници Удружења пензионера Републике Српске разговарали са делегацијом Владе Српске о материјално-финансијским тешкоћама са којима се Република Српска суочава.

"Бојим се да ће постотак за пензије од укупног БДП-а наредне године бити нижи него до сада. Уколико БДП буде три одсто, нећемо имати ни 10 одсто учешћа у њему", рекао је Ракуљ новинарима у Бањалуци.

Он је након састанка са делегацијом Владе Српске о Преднацрту програма економских реформи Републике Српске за период 2017-2019. година и Преднацрту буџета за сљедећу годину напоменуо да ће наредне седмице бити настављени разговори са представницима Владе Српске.

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић рекао је данас да у Српској нема могућности за редовно повећање пензија, али да одређеног повећања мора бити због услова у којима пензионери живе.

Представници Владе требало би да сутра у 9.00 часова разговарају са представницима Савеза синдиката Републике Српске.

Сутра у 11.00 часова планирана је јавна расправа са представницима Савеза општина и градова, док су разговори са Унијом студената Републике Српске и Омладинским савјетом Српске предвиђени у 16.00 часова.

Извор: СРНА