latinica  ћирилица
08/12/2016 |  18:14 | Аутор: РТРС

Ђоковић већ пронашао новог тренера?

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић растао се у уторак са Борисом Бекером, а наводно је већ пронашао новог тренера.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић је окончао изузетно успјешну трогодишњу сарадњу са легендарним њемачким играчем током које је освојио 25 титула и шест Грен слемова, укључујући и четири узастопна на три различите подлоге, што никоме никада није пошло за руком.

Новак је истакао да је сарадња са Бекером окончана јер је остварен циљ, а румунски и аустралијски медији пишу да ће наредни тренер српског играча бити Дарен Кејхил.

У питању је дугогодишњи аустралијски тренер који се бавио тенисом од 1985. до 1995. године. Много веће успјехе је остварио као тренер, а у каријери је радио са Лејтоном Хјуитом, Андреом Агасијем и Ендијем Марејем изнеђу осталих.

Хјуит је уз Кејхила постао најмлађи број један у историји, а Агаси најстарији.

Кејхил је током 2016. тренирао Симону Халеп и наводно управо због договора са Ђоковићем неће продужити сарадњу са Румунком. Он није желио да потврди, али ни да демантује ову информацију.

- Мислим да су Новак и Борис имали веома добру сарадњу. Шест Грен слемова током три године је велики успјех. Бекер је допринио да Новак постане ментално и физички јачи. Борис је рекао довољно, ја више од тога нећу коментарисати - рекао је Кејхил.

Британске кладионице су већ понудиле квоте на избор Новаковог новог тренера, али међу њима није било Кејхила.

Извор: Б92