latinica  ћирилица
08/12/2016 |  16:25 | Аутор: РТРС

У петак сунчано и топлије

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ сутра се очекује претежно сунчано вријеме, са највишом дневном температуром ваздуха од пет до десет, на југу од 11 до 14 степени Целзијусових.
Зима - сунчано - Фото: РТРС
Зима - сунчаноФото: РТРС

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, јутро ће бити хладно уз слаб мраз, а на сјеверу и истоку око ријека и по котлинама могућа је честа појава магле.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до минус један, на југу од минус два до четири степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Током дана претежно сунчано уз малу облачност и мало топлије, док ће се у појединим предјелима магла и ниски облаци задржавати и током дана и биће хладније.

Вјетар слаб јужног и југозападног смјера, у Херцеговини сјеверног и сјевероисточног смјера.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било сунчано, а по котлинама у централним и источним подручјима прије подне било је магле или ниске облачности.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Србац, Бијељина, Добој и Градачац минус два, Рудо, Приједор и Сански Мост минус један, Фоча, Бањалука, Бјелашница и Сребреница један, Вишеград, Бихаћ, Иван-седло, Сарајево и Зеница два, Гацко и Тузла три, Бугојно, Јајце и Соколац четири, Мркоњић Град, Невесиње и Шипово пет степени Целзијусових.

У Рибнику је у 13.00 часова измјерена темепратура ваздуха од шест степени Целзијусових, Билећи, Чемерну, Хан Пијеску, Калиновику, Мраковици, Горажду и Ливну седам, Дрвару и Мостару девет, Требињу десет, Купресу, Неуму и Стоцу 11 и Чапљини 12 степени Целзијусових.

Извор: СРНА