latinica  ћирилица
08/12/2016 |  13:33 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

Делегација из Пољске - Инвестирати у Дервенту и Српску

Делегација из Пољске, коју је предводио предсједник округа Воломин Казимиерз Раковски, данас је у разговору са начелником општине Дервента Милорадом Симићем истакла интересовање са сарадњу са представницима локалне заједнице, као и у области привреде, културе, спорта, туризма.
Делегација из Пољске - инвестирати у Дервенту и Српску - Фото: СРНА
Делегација из Пољске - инвестирати у Дервенту и СрпскуФото: СРНА

"Ово је њихова прва посјета Дервенти, али имали смо преписку већ дуже вријеме. За један дан издајемо дозволе за рад које су у надлежности општине, а и на вишим нивоима иде брзо. Мислим да су стекли добру слику и увјерен сам у добру сарадњу у наредном времену", изјавио је Симић.

Чланови пољске делегације изразили су спремност да инвестирају у Републику Српску и Дервенту, те позвали локалну власт и привреднике да посјете Пољску и учествују на конгресу Економског форума у марту, гдје ће директним сусретима са пољским привредницима конкретизовати могућности сарадње.

"Циљ нашег доласка је да потпишемо споразум пријатељства и сарадње у областима културе, спорта, туризма, али и сарадње привредника. На форуму који ће бити одржан у марту желимо да прикажемо наше знање и могућности, и учврстимо наше везе", рекао је Раковски.

Осим делегације из Пољске, састанку су присуствовали замјеник начелника општине Синиша Јефтић, вршиоци дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Мирсад Бећировић и Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић, те власник предузећа "Дрвопрерада Ђурић" Перо Ђурић.

На састанку је истакнуто да велику заслугу за долазак делегације из Пољске у Републику Српску и Дервенти има амбасадор БиХ у Пољској Душко Ковачевић.

У наставку посјете делегација је посјетила неколико фирми које успјешно послују у Дервенти и баве се извозом.

Извор: Срна