latinica  ћирилица
08/12/2016 |  13:23 | Аутор: РТРС

Даниловић једини кандидат за предсједника Кошаркашког савеза Србије

Легендарни кошаркаш и некадашњи функционер Партизана, Предраг Даниловић, једини је кандидат за предсједника Кошаркашког савеза Србије.
Предраг Даниловић - Фото: Novosti.rs
Предраг ДаниловићФото: Novosti.rs

Рок за подношење кандидатура за функцију предсједника КСС-а, коју је претходних пет и по година обављао Драган Ђилас, истекао је данас, а до предвиђеног рока кандидатуру је поднио једино Даниловић.

Подршку његовој кандидатури у предвиђеној форми доставио је 21 делегат Скупштине КСС-а, наводи се на сајту Савеза.

"Послије разговора с многим истакнутим људима српске кошарке прихватио сам приједлог велике већине делегата скупштине да будем кандидат за предсједника КСС-а. Овај приједлог и подршка коју сам добио представљају за мене велику част, а уједно и признање за све што сам до сада постигао, прво као играч, а потом и као спортски функционер", навео је Даниловић у изјави достављеној медијима.

Уз кандидатуру, Даниловић је доставио и програм рада, али и приједлог за четири ресорна потпредсједника.

Даниловић је за потпредседника за женску кошарку предложио Ану Јоковић, а за потпредседника за мушку кошарку Игора Ракочевића. За потпредседника за финансије и маркетинг предложен је Бојан Радун, а за потпредседника за такмичења Душан Пројовић

КСС ће новог предсједника изабрати на Скупштини заказаној за 15. децембар.

"Уколико 15. децембра добијем повјерење делегата скупштине Кошаркашког Савеза Србије за програм који сам предложио, очекујем да сви ми који у Србији волимо кошарку заједно радимо на даљем развоју нашег најтрофејнијег спорта", рекао је Даниловић. 

Предраг Даниловић је рођен 26. фебруара 1970. године у Сарајеву. У професионалној каријери играо је за Партизан, Виртус Болоњу и НБА клубове Мајами и Далас, а каријеру је завршио 2000. године у Виртусу.

Са репрезентацијом је освојио злато на Европским првенствима 1989, 1991, 1995. и 1997, бронзу на ЕП 1999, као и сребро на Олимпијским играма 1996. у Атланти.

Фиба га је прогласила за најбољег играча Европе 1995. године

Са Партизаном је 1992. године био клупски шампион Европе, а освојио је и европски Куп Радивоја Кораћа, национално првенство и два Купа Југославије.

У дресу Виртуса био је европски шампион 1998. године, у Италији је освојио четири национална првенства, један Куп и један Суперкуп.

Годинама је обављао функцију председника Партизана, коју је напустио у августу 2015. године.

Извор: РТС, Бета