latinica  ћирилица
08/12/2016 |  11:58 | Аутор: РТРС

Равна планина- Три фис трке од 14. до 16. децембра

Ски-центар Равна планина угостиће од 14. до 16. децембра три ФИС трке мушког и женског слалома на којима се очекује преко 90 учесника из 17 земаља, рекао је надлежни у фирми Мајнекс, Никола Чворо.
Ски-центар "Равна планина" -
Ски-центар "Равна планина"

Технички организатор такмичења је Смучарски клуб Пале, а организацију су помогли Ски-центар Равна планина, Смучарски савез Републике Српске и Смучарски савез БиХ.

Прве вожње слалома почињу од 8.00 часова, а друге вожње су предвиђене за 11.00 часова. Такмичари на овим тркама имају могућност и да испуне олимпијску А норму.

- ФИС трке су својеврсна увертира за отварање зимске сезоне у Ски-центру Равна планина, која почиње 17. децембра - рекао је Чворо.

У оквиру пројекта изградње кабинске гондоле на Равној планини постављени су сви стубови, те завршене полазне и излазне станице. Према његовим ријечима, остало је још да се поставе сајле и монтирају кабине.

- Прва вожња требало би да се обави прије Нове године - истакао је он и додао да још једно језеро које је направљено на врху стазе омогућава несметано снабдијевање водом свих топова за вјештачко осњежавање.

Цијене дневног ски-паса биће 20 КМ, а карте за ноћно скијање 15 КМ.

Он је нагласио да је изградња прве фазе гондоле у том скијалишту један од најзначајнијих пројеката у регији, имајући у виду да ће ово бити прва кабинска гондола у послијератној БиХ, нешто са чиме мало скијалишта у региону може да се похвали.

Чворо је подсјетио да је фирма Мајнекс потписала уговор са фирмом Лејтнер о изградњи кабинске гондоле у дужини од 1.350 метара, која ће се састојати од 19 кабина капацитета 1.800 путника на час.

Према његовим ријечима, гондола ће полазити испред ресторана "Гондола", а излазна станица је на врху Равне планине поред вјештачког језера, гдје ће бити изграђен још један угоститељски објекат.

Чворо је истакао да је вриједност изградње прве фазе гондоле око 10 милиона КМ.

Извор: СРНА