latinica  ћирилица
08/12/2016 |  10:58 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Преживјели фудбалер Шапеа направио прве кораке (ВИДЕО)

Фудбалер Шапекоенсеа Алан Рашел (27), који је након стравичне несреће пада авиона могао да комуницира само гестикулацијама, направио је своје прве кораке.
Преживјели фудбалер Шапеа направио прве кораке - Фото: Screenshot/YouTube
Преживјели фудбалер Шапеа направио прве коракеФото: Screenshot/YouTube

Рашел је био први којег су спасили у несрећи која је однијела животе 71 путника. У несрећи је зарадио неколико прелома, а сада се опоравља у болници Сомер у колумбијској Рионегри. Право је чудо што је преживио, а још је веће што ће након несреће моћи нормално да хода и комуницира.

Објављен је и видео његовог напретка на којем се види како поново хода.

- Хвала свима, сви су се бринули око мог опоравка. Ја сам Алан Рашел. Хтио сам вам рећи да опоравак тече јако добро. Ускоро ћу се вратити у Бразил како би опоравак привео крају. Желим вам захвалити за сву подршку, за све поруке које сам примио. Хвала вам свима. Хвала вам пуно - рекао је Рашел.

Ортопед Маркос Андре Соњали раније је потврдио да Рашел након операције није претрпио оштећење кичме. Ускоро ће поново моћи нормално ходати и наставити са животом.

И док се Рашел опоравља, његови колеге саиграчи се даље боре. Штопер Хелио Нето је још у коми и бори се за живот, кажу љекари. Голман Шапеа Џексон Фулмен претрпио је тешке повреде десне ноге и морали су му је ампутирати.

Први пут након стравичне несреће, огласили су се и из клуба Шапекоенсе. Водство клуба упутило је поруку.

- Ово је невјеројатно тежак период за нас. Сада имамо минимум разлога за славље. Доживјели смо нестварне губитке и поред свега свједочили смо одличној подршци и уједињењу свих клубова и на томе смо захвални. Желимо се искрено захвалити Атлетико Националу на приједлогу да нам се уручи титула. Добили смо титулу и шансу да наредне године играмо Копа Либертаторес први пут у историји. Ово је за наше ратнике - поручили су из Шапеа.

Извор: Независне новине