latinica  ћирилица
08/12/2016 |  10:48 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Концерт за помоћ Ранки Гајић (ВИДЕО)

Тридесетогодишња Ранка Гајић, мајка двоје дјеце, из Градишке тешко је обољела и потребна је хитна трансплатација бубрега.
Хуманитарни концерт за помоћ Ранки Гајић - Фото: РТРС
Хуманитарни концерт за помоћ Ранки ГајићФото: РТРС

Културно-умјетничко друштво "Коловит" и Културни центар Градишка организовали су хуманитарни концерт за помоћ Ранки како би прикупили дио средстава, од потребних 80.000 КМ за трансплантацију бубрега у Француској. 

Ранка је обољела је од системског еритемског лупуса, болести која напада и уништава имуни систем и органе.

Њена мјака Сњежана Савић рекла је да је Ранки болест оштетила бубреге, срце, плућа и нервни систем.

- Бубрези су јој у потпуности отказали и трули су, тако да јој је хитно потребна трансплатација бубрега - каже Ранкина мајка.

Осим "Коловита", на хуманитарном концерту за Ранку су играли и пјевали и чланови културно-умјетничка друштва "Мирково коло" из Врбашке, "Козара" из Горњих Подградаца, фолклорно удружење грађана "Мотајички вук" из Ситнеша и "Ђердан" из Кукуља.

Мирко Борјановић, из КУД "Коловит", рекао је да су родитељи чланова овог друштва прикупили 530 марака помоћи које ће  додати новцу од продатих улазница.

Радојица Видовић, из КУД "Ђердан", нагласио је да их је за наступ мотивисао хуманитарни карактер концерта и то што као младо друштво могу да дају свој допринос да ова акција успије.

У хуманитарну акцију до сада су се укључили бањалучки Црвени крст, Дом културе и бројне организације и грађани и до сада је прикупљено 9.500 марака. Позивамо све људе добре воље да се укључе у акцију и омогуће Ранки да се излијечи, те да и даље буде ослонац шестогодишњем сину и седмогодишњој кћерки.