latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:57 | Аутор: РТРС

Динамо на корак од негативног рекорда

Очајан биланс Динама из Загреба у Лиги шампиона ове сезоне, за сада пет утакмица, пет пораза уз гол разлику 0:13.
Детаљ са меча (Фото: uefa.com) -
Детаљ са меча (Фото: uefa.com)

Уколико вечерас забиљеже пораз без постигнутог поготка постаће трећа екипа у историји овог такмичења којој је то пошло за руком. Прије Динама исти учинак имао је Макаби из Хаифе 2009. године. Депортиво 2004. није постогао гол али је имао освојена два бода.

Екипа Динама ове године служи за повећање гол разлике противника. До сада је њихова мрежа напуњена до врха, а вечерас би могла бити и препуњена. "Модри" гостују Јувентусу од кога су на Максимиру поражени са 4:0.

Да у шест утакмица не постигне ниједан погодак досада је то успио Макаби из Хаифе, који је 2009. године изгубио свих шест мечева уз гол разлику 0:8. Шпански Депортиво 2004. није постигао ниједан погодак, али је два пута одиграо неријешено па је освојио два бода.

Традиција такође не иде на руку Динама. Наиме, у 12 мечева ниједном није славио у Италији, а само два пута је избјегао пораз. Динамо је изгубио у 11 задњих гостовања у Лиги шампиона уз гол разлику 3:38.

Кладионице, такође, Динамо сматрају за аутсајдером. Квота на реми је од 6,8 до 10,5, а на побједу Динама је великих 18 до 34.

Извор: РТС