latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:23 | Аутор: РТРС

Радоњић: Дуел са Фенербахчеом у најтежим околностима

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је данас да гостовање Фенербахчеу у Евролиги долази у најтежем тренутку, с обзиром на околности и повреде унутар тима.

Црвено-бијели против Фенербахчеа започињу тешку серију утакмица у децембру (Будућност, МЗТ и Цедевита у АБА лиги, Макаби, Олимпијакос, Реал Мадрид и ЦСКА у Евролиги), а посао у Истанбулу биће додатно отежан јер због вируса неће играти Марко Гудурић.

"Фенербахче је задржао тим из прошле године који је стигао до финала Евролиге у Берлину, а на клупи је Жељко Обрадовић, најбољи и најтрофејнији тренер у Европи. Само ова два податка јасно говоре о квалитету нашег наредног противника, без потребе да се истичу њихове добро познате амбиције", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Он је подсјетио да су црвено-бијели опетерећени великим проблемима, као и да је одсуство Гудурића велики хендикеп.

"Под великим знаком питања је и да ли и колико можемо да рачунамо на Луку Митровића. Имамо и још неколико ровитих играча, што јасно говори да нас чека изузетно тежак меч. Без обзира на до сада најтеже околности, наш основни циљ је да дамо максимум у овом тренутку и одиграмо добру утакмицу", поручио је тренер Звезде.

Искусни крилни центар Милко Бјелица истиче снагу сутрашњег ривала, за који је рекао да је одлично попуњен на свим позицијама.

"Веома важно је да је тај састав, који је оформио Жељко Обрадовић, остао непромјењен, уз минималне измјене. Само та чињеница да гостујемо финалисти Евролиге била би довољна да се каже да нас очекује велики изазов. Без обзира што имамо и повријеђених и болесних играча, идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу, борићемо се и тражити своју шансу", закључио је Бјелица.

Утакмица 11. кола Евролиге између Фенербахчеа и Црвене звезде игра се сутра од 18.45.

Извор: Танјуг