latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:15 | Аутор: РТРС

Ђурић: Први циљ испуњен али не желимо ту да станемо

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је данас да је пласманом у други круг првенства Европе испуњен главни циљ, али да се на томе неће зауставити уочи борбе са домаћином Шведском за четири бода у наредној фази.
Драгица Ђурић (Фото: RSS) -
Драгица Ђурић (Фото: RSS)

"Дјевојке су прославиле двије побједе у свлачионици, што је и виђено на социјалним мрежама. Нови је дан, све мисли су окренуте ка Швеђанкама. Основни циљ је испуњен, он подразумијева и пласман у први шешир у жријебу квалификација за наредно Свјетско првенство у Њемачкој, али по свему виђеном, српске репрезентативке немају разлога да стану на томе", рекла је Ђурић за сајт РС Србије.

Ђурић не жели еуфорију због тријумфа над Словенијом и вицешампионом Европе Шпанијом.

"Морамо да будемо реални. Чујем и видим коментаре "идемо у финале", а то је тако далеко, до таквог подвига се мора побиједити много тешких утакмица. Стало нам је да одиграмо квалитетну утакмицу против Шведске, ако мислимо да побиједимо морамо да будемо одлични у одбрани и нападу", поручила је Ђурић.

Она не мисли да ће домаћу селекцију уздрмати пораз од аутсајдера Словеније у прошлом колу.

"Сигурно да им није пријао пораз, али познавајуци њихов менталитет не би требало да их поремети. Са друге стране, нема разлога ни да ми одиграмо испод нивоа, у побједничком смо походу и ако нам се пружи шанса, покушаћемо да побиједимо пред 7.000 њихових навијача. То ће бити прави изазов", навела је Ђурић.

Средњи бек Србије Тамара Георгијев вјерује у нову побједу и максималан учинак послије прве фазе.

"Не желимо да се задовољимо, идемо даље да се боримо. Улазимо храбро у меч са домаћином, побједа би пуно значила и били бисмо ближе неким великим остварењима. Леже нам скандинавске земље, имамо шансу. Ако зауставимо Гулден побиједићемо сигурно", рекла је Георгијев.

Њена саиграчица Марија Обрадовић сматра да су претходна два резултата очекивана.

"Имамо квалитетну екипу и наше самопоуздање расте из меча у меч. Прави смо колектив, као дебитант се јако лијепо осјећам у тиму. Остварило се нешто што сам дуго жељела. Вјерујемо у наш квалитет, а остаје да сви повјерују у нас. Очекујем да побиједимо и Шведску", закључила је Обрадовић.

Утакмица 3. кола А групе ЕП између Србије и Шведске игра се сутра од 20.45 у Стокхолму.

Извор: Танјуг