latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:11 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Касиповић: Ускоро разговори са социјалним партнерима о буџету

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је Савез синдиката важан социјални партнер са којим ће током ове седмице разговарати о буџету и програму економских реформи.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

Касиповић је рекао да ће Влада размотрити приједлоге Синдиката, као и других партнера.

"Важно је да водимо рачуна о свим корисницима буџета. Свакако да су важни запослени, њихова примања и плате, али морамо и пензионерима, чије пензије исплаћујемо из буџета, обезбиједити примања", рекао је Касиповић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да се мора обезбиједити и 60 милиона КМ за пољопривреду, 44 милиона КМ за нова запошљавања, али пратити и друге трендове, попут повећања БДП-а и извоза.

"Разговараћемо и са привредницима. Са пуним респектом према њиховим идејама, и волио бих да тежимо ка растерећењу привреде, да се посебно бавимо парафискалним наметима, да би били ефикаснији и да би се носили са конкуренцијом", рекао је Касиповић, који је и министар правде Републике Српске.

Коментаришући иницијативу Клуба новинара Бањалука да у нови кривични закон Републике Српске напад на новинара дефинише као напад на службено лице, ресорни министар је рекао да ће та иницијатива бити са пажњом размотрена.

"Генерални став је да се што је могуће више заштити статус, личност, углед новинара, људи који се баве посебно деликатном професијом и са новинарским удружењима доћи ћемо до најбољег рјешења", рекао је Касиповић.

Он је оцијенио да је ова година за ресорно министарство била успјешна, посебно када је ријеч о доношењу закона.

Коментаришући продају акција РЖР "Љубија", Касиповић је изразио увјерење да ће ово питање бити ускоро ријешено и да ће бити изабран најбољи понуђач.

Извор: СРНА