latinica  ћирилица
07/12/2016 |  15:10 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Иванић: Људи у дијаспори примјер како се живи и ради у здравој атмосфери

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је у Берлину да се увјерио да су људи у дијаспори примјер како се живи и ради у здравој атмосфери и изразио наду да ће управо они бити у могућности да и на простор БиХ донесу европски дух.
Младен Иванић присуствовао је у Берлину пријему који је у његову част организовала Амбасада БиХ у Њемачкој - Фото: СРНА
Младен Иванић присуствовао је у Берлину пријему који је у његову част организовала Амбасада БиХ у ЊемачкојФото: СРНА

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је он на синоћњем пријему, који је у његову част организовала Амбасада БиХ у Њемачкој, изразио задовољство чињеницом да је имао прилику да на једном мјесту види велики број људи из БиХ који су врло успјешни у Њемачкој и који могу да буду од помоћи БиХ.

"Посебно ми је драго што су пријему присуствовали представници све три вјерске заједнице. Радује ме да су они међусобно успоставили добре односе и сигуран сам да ће од сада њихови односи бити још и бољи", рекао је Иванић.

Пријему је, осим Иванића, присуствовао амбасадор БиХ у Берлину Жељко Јањетовић, те представници дијаспоре и три вјерске заједнице из БиХ који живе у овој земљи.

У име Српске православне цркве пријему је присуствовао епископ франкфуртски и све Њемачке Сергије, велечасни Ивица Комадина из Хрватске душебрижничке канцеларије и предсједник Исламске заједнице Бошњака у Њемачкој Пашо Фетић.

Иванић наставља радну посјету Берлину.

Извор: СРНА