latinica  ћирилица
07/12/2016 |  13:18 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Нема преживјелих у паду пакистанског авиона (ВИДЕО)

Свих 48 путника и чланова посаде страдали су када се пакистански авион срушио данас у планинској области на сјеверу земље, изјавио је директор пакистанске авиокомпаније "Пакистан интернешнал ерлајнс" (ПИА) Мухамад Азам Сајгол.
Авион - Фото: илустрација
АвионФото: илустрација

"Нема преживјелих", рекао је Сајгол на конференцији за новинаре.

Он је навео да је авион редовно одржаван и да је у октобру прошао провјеру, која се спроводи након сваких 500 сати лета.

"Мислим да није у питању техничка или људска грешка", рекао је Сајгол, додајући да ће бити спроведена "одговарајућа истрага".

Пакистански министар за ваздухопловство Ирфан Елахи изјавио је раније данас да је авион, који се срушио у планинској области на сјеверу земље са 47 путника и чланова посаде, имао проблема са мотором.

Елахи је новинарима, међутим, рекао да је прерано да се утврди узрок несреће.

Пакистански авион са 47 путника и чланова посаде срушио се у планинској области на сјеверу земље.

На фотографијама, које су објавиле пакистанске телевизијске станице и поједини друштвени медији, види се олупина у пламену на планинској падини.

Војска је саопштила да је послала војнике и хеликотере на мјесто несреће.

Пакистанска авиокомпанија "Пакистан интернешнал ерлајнс" (ПИА) саопштила је да је њихов авион изгубио контакт са контролним торњем на путу ка престоници Исламабаду, по полијетању из сјеверног округа Читрал.

Авиокомпанија је навела да се авион срушио у 16.42 по локалном времену у општини Хавелијан у провинцији Хајбер-Пахтунва, на око 125 километара сјеверно од Исламабада.

"Сва тијела су изгорјела до непрепознатљивости", рекао је локални званичник Мухамад Кан за Ројтерс.

Кан, који је био на мјесту несреће, навео је да су му свједоци рекли да се авион срушио у планинском подручју и да се, прије пада, запалио.

Извор: Танјуг