latinica  ћирилица
07/12/2016 |  13:00 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Бањалука: Постхумна одликовања за девет погинулих бораца (ВИДЕО)

Медаљом заслуга за народ, предсједник Републике Српске Милорад Додик, постхумно је одликовао девет бораца с подручја Бањалуке.
Бањалука - Савчић уручио постхумна одликовања - Фото: СРНА
Бањалука - Савчић уручио постхумна одликовањаФото: СРНА

Одликовања породицама погинулих, у присуству градоначелника Игора Радојичића, уручио је предсједник БОРС-а Миломир Савчић.

Драго Боговац, отац је погинулог борца Војске Републике Српске. Одликовање које је данас добио, доказ је каже да Република Српска није заборавила своје најбоље синове.

- Овај дан сам чекао 21 годину. Ово одликовање је дошло као неки дар, признање за жртву коју су борци поднијели за Републику Српску - рекао је Боговац.

Поводом Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске, медаљом заслуга за народ предсједник Републике Српске Милорад Додик, постхумно је одликовао 250 погинулих бораца Војске и полиције Републике Српске.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да се БОРС залаже за потпуно окончање процеса стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, који је 80 одсто реализован, затим запошљавања, те рјешавања проблема других борачких категорија.

Из Борачке организације Српске поручују да су опредјељени, да уз подршку предсједника Републике, у наредном периоду постхумно одликују све борце Војске Републике Српске.