latinica  ћирилица
07/12/2016 |  12:01 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Одбијен Салиховићев захтјев за изузеће Махмута Швраке

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија одбио је као неоснован захтјев пуномоћника суспендованог главног тужиоца БиХ Горана Салиховића за изузеће предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце Махмута Швраке.
Високи судски и тужилачки савјет Босне и Херцеговине - Фото: РТРС
Високи судски и тужилачки савјет Босне и ХерцеговинеФото: РТРС

Рјешавајући захтјев за изузеће Швраке, који је поднио пуномоћник туженог Салиховића у дисциплинском предмету који се води против њега, Тегелтија је донио ово рјешење, саопштено је из ВСТС-а.

Цијенећи захтјев за изузеће, предсједник ВСТС-а БиХ је закључио да у захтјеву није указано на било какве објективне показатеље сумње у непристрасност предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце.

Тегелтија је закључио да подносилац захтјева није навео оправдане околности и/или аргументе који би довели у питање непристрасност предсједавајућег Првостепене дисциплинске комисије за тужиоце, због чега су тврдње или наводи о Швракиној пристрасности оцијењени паушалним и неаргументованим, наводи се у саопштењу ВСТС-а.

Суспендовани главни тужилац БиХ Горан Салиховић јуче је на припремном дисциплинском рочишту против њега, затражио изузеће Швраке јер се његово име спомиње у једном предмету Тужилаштва.

Извор: СРНА