latinica  ћирилица
07/12/2016 |  12:00 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Бореновић са Меркеловом у Есену

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић разговарао је са Ангелом Меркел, њемачком канцеларком и бројним парламентарцима и званичницима владајуће партије у Њемачкој током конгреса Хришћанско-демократске уније који се данас завршава у Есену.
Бранислав Бореновић и Ангела Меркел - Фото: СРНА
Бранислав Бореновић и Ангела МеркелФото: СРНА

Током сусрета истакнута је снажна подршка европском путу Босне и Херцеговине као и провођењу реформи са циљем економског развоја и напретка. Предсједник ПДП-а се захвалио канцеларки Меркел на подршци и пажњи према изазовима са којима се суочавамо на еуроинтегративним и реформским процесима у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

 На конгресу је, уз велику подршку и овације делегата, потврђено лидерство Ангеле Меркел чиме се омогућава кандидовање на изборима 2017.године за четврти канцеларски мандат и наставак вођења једне од најјаче свјетске економије.

Током обраћања конгресу канцеларка Меркел је истакнула значај солидарности у рјешавању мигрантске кризе, успостављању европске безбједоносне стратегије, креирању стабилности, пуне транспарентности у раду и поштовању закона и правила али је ипак највећи акценат посветила економском развоју Њемачке и наставку доношења мјера којим ће се још додатно смањити незапосленост, повећати привредни раст, подстаћи развој малих и средњих предузећа и оснажити сектор информационих технологија како би јака Њемачка била предуслов и за јаку Европску унију.