latinica  ћирилица
07/12/2016 |  11:52 | Аутор: РТРС

Пронађена опрема за прислушкивање и праћење

Цариници у Србији пронашли су приликом контроле робе у царинском складишту у Шиду већу количину опреме за прислушкивање и праћење, саопштено је из Управе царина Србије.
Прислушкивање - Фото: илустрација
ПрислушкивањеФото: илустрација

Више од 200 различитих видео-камера са функцијама тајног снимања и друга опрема за прислушкивање и праћење, процијењене вриједности веће од 10.000 долара, откривено је међу робом декларисаном као бижутерија.

Међу огрлицама, прстењем, минђушама, шналама за косу, брошевима, марамама, торбама и новчаницима, намијењеним увознику у Врању, пронађене су и различите мини камере уграђене у даљински управљач за ауто, у сат, ручни часовник, хемијску оловку, противпожарни аларм, наочаре.

Откривено је и више ха-де и ротационих камера, снимача звука, различитих детектора, апарата за ометање и пресретање фреквенција, ауто-ометача ГПС сигнала, уређаја и локатора за праћење, апарата за откривање уређаја за прислушкивање, полицијских палица, електро шокера-тизера са пуњењем и пратећом опремом и различитих батеријских лампи.

Спорна пошиљка задржана је до окончања прекршајног поступка покренутог пред надлежним судом, а како је ријеч о роби двоструке намјене утврђене Националном контролном листом, за њен увоз и извоз потребна је дозвола коју издаје Министарство трговине, туризма и телекомуникација, наводи се у саопштењу.

Извор: Срна