latinica  ћирилица
07/12/2016 |  11:34 | Аутор: РТРС

Србија и Словенија званично желе ЕП за жене 2019. године

Србија и Словенија званично ће поднијети кандидатуру за организацију шампионата Европе за кошаркашице 2019. године, договорено је на састанку руководства два Савеза.

Како је саопштио Кошаркашки савез Србије (КСС), договорено је да се по двије групе играју у Словенији и Србији, а завршница у Београдској арени.

Још увек актуелни предсједник КСС Драган Ђилас изјавио је да је кандидатура логичан резултат сјајне сарадње.

"Србија је првак Европе, а Словенија земља у којој женска кошарка остварује огроман напредак последњих година. Сигуран сам да ћемо, уколико наша кандидатура буде прихваћена, имати најбоље и најпосјећеније Европско првенство за дјевојке у последњим деценијама. Ово такмичење додатно добија на значају чињеницом да је и квалификационо за Олимпијске игре у Токију. Верујем да ћемо у финалним утакмицама оборити европски рекорд по броју гледалаца на једној женској кошаркашкој утакмици", рекао је Ђилас.

Први човек словеначког Савеза Матеј Ерјавец такође је апострофирао одличну сарадњу два Савеза и цињеницу да је Србија првак Европе.

"Вјерујемо да заједно имамо знање и инфраструктуру, љубав према кошарци, као и право кошаркашко окружење захваљујући коме бисмо, уколико добијемо заједничко домаћинство, направили једно од најбоље организованих Европских првенстава икад. Одлука да конкуришемо за организацију базирана је на чињеници да желимо да подржимо нашу генерацију дјевојака које су успјеле да остваре историјски успјех и пласирају се на Европско првенство 2017, како бисмо им омогућили да утакмице највишег нивоа играју пред домаћом публиком", рекао је Ерјавец.

Извор: Танјуг