latinica  ћирилица
07/12/2016 |  11:26 | Аутор: РТРС

Милићи - Одлука о умањењу одборничких накнада

Одборници Скупштине општине Милићи усвојили су Нацрт буџета општине Милићи за 2017. годину у износу од 4.551.810 КМ, те усвојили одлуку о умањењу одборничких накнада и плата општинских функционера.
Милићи - сједница Скупштине општине - Фото: СРНА
Милићи - сједница Скупштине општинеФото: СРНА

Одборници Скупштине општине Милићи усвојили су овај документ синоћ на првом редовном засједању, након вишечасовне расправе.

Вршилац дужности начелника Одјељења за финансије и буџет општине Милићи Миле Лаловић рекао је пред одборницима да је Нацрт буџета урађен на основу препорука и инструкција ресорног Министарства, те финансијских показатеља који је остварила општина Милићи у овој години.

"Начелник општине формираће посебну Комисију која ће припремити план јавне расправе, провести је, те прикупити пристигле приједлоге, сугестије и препоруке и уградити их у приједлог плана Буџета за 2017. годину", рекао је Лаловић.

Одборници су подржали и Нацрт плана инвестиција у 2017. години у износу 321.900 КМ којим су предвиђена улагања у јавне објекте, путну и комуналну инфраструктуру, опремање јавних установа, те израду планске документације, стратегија и пројеката.

Референт за пројекте у општини Милићи Марко Савић рекао је одборницима да су средства предвиђена у плану инвестиција нешто скромнији него претходних година.

"Менаџмент општине се одлучио да настави са тенденцијом да План инвестиција буде оријентисан ка тражењу донатора и мултиплицирања ових средстава предвиђених за инвестиције", рекао је Савић.

На приједлог начелника општине Момира Лазаревића, одборници су одлучили да за 10 одсто умање висину одборничких паушала, те у истом проценту коефицијент за обрачун функционерских плата.

Том одлуком одборничка накнада сада ће бити 377 КМ, умјесто 565 КМ, колика је била до сада. За нешто више од 200 КМ биће мање и функционерске плате, плата начелника општине, предсједника и потпредсједника Скупштине, те секретара Скупштине.

Раније је, с циљем остваривања уштеда у буџету општине и пресумјеравања средстава за друге потребе, са четири на три смањен број општинских одјељења, те укинута функција замјеника начелника општине.

Извор: Срна