latinica  ћирилица
07/12/2016 |  11:10 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Михајловићева и Грујичић о помоћи Владе Србије Сребреници (ВИДЕО)

Потпредсједница Владе Републике Србије Зорана Михајловић посјетила је општину Сребреница.
Зорана Михајловић и Младен Грујичић - Фото: РТРС
Зорана Михајловић и Младен ГрујичићФото: РТРС

Са начелником општине Младеном Грујичићем обишла је локацију на којој је планирана изградња новог вртића, а затим и централну улицу која ће бити реконструисана средствима из донација Владе Србије. 

Влада Србије у новембру прошле године, донирала је Сребреници пет милиона евра. Два милиона уплаћено је као буџетска помоћ, а остатак су донације кроз различите инфраструктурне пројекте. Захваљујући новцу Владе Србије, у Сребреници ће се градити ново обданиште.

- Данас сам ја овдје да видимо гдје ће се градити то обданиште. Сада врло добро знамо да ће најкасније крајем марта, почетком априла извођач почети с изградњом - рекла је Михаловићева.

На састанаку са начелником општине разговарано је о начинима помоћи Владе Србије убудуће.

- Србија је стала иза нас и грађани Сребренице могу да рачунају на сваку врсту помоћи Републике Србије, а то смо данас и дефинисали. На нама је сада да квалитетним плановима и приједлозима изађемо пред Владу Србије, а они, како су рекли, неће се оглушити о те наше захтјеве и помоће нам у сваком смислу - истакао је Грујичић.

Током посјете, Михајловићева је нагласила опредјељење Владе Србије да буде један од носилаца стабилности у региону.

- Србија је и уз Сребреницу и уз Републику Српску. Без стабилности у Сребреници, у Републици Српској, у Србији и Босни и нема стабилности цијелог региона - навела је Михаловићева.

Михајловићева је посјетила и УПС Медиа прес центар, гдје се упознала са новинарима и сребреничким средњошколцима.