latinica  ћирилица
07/12/2016 |  09:20 | Аутор: РТРС

ЛШ: Реал против Дортмунда јури рекорд и прво мјесто

"Краљевима" треба победа како би прескочили "милионере" у групи Ф.
Лига шампиона - Фото: РТРС
Лига шампионаФото: РТРС

Зинедин Зидан је екипу Реала која се мучила и са просјечним ривалима, претворио у скоро непобједиву машину, за 11 мјесеци рада. Француски стручњак ће вечерас (20.45) против Борусије Дортмунд 50. пут сједети на клупи великана са стадиона "Сантјаго Бернабеу", а јубилеј би могао да украси клупским рекордом, 34. узастопном утакмицом без пораза.

- Не могу да кажем тачно у чему је тајна успјеха, али за мене је веома битно да будемо прави тим. А њега не чини само 11 фудбалера, који су на терену, већ цијела група - каже Зидан.

Меч у Мадриду обећава спектакл и зато што ће се сударити гол машине. Борусија Дортмунд 19 пута је погађала мреже противника на пет мечева, док је Реал 14 пута матирао ривале. "Краљеви" и "милионери" имају и најбољи напад у домаћим лигама, гдје су 37, односно 31 пут дали гол.

Коначан списак учесника осмине финала Лиге шампиона биће познат вечерас, када ће бити одиграни мечеви последњег кола у групама Е, Ф, Г и Х, а остале су још две дилеме.

У групи Х, Лион и Севиља ће у директном дуелу одлучити ко иде даље, а ко отпада, с тим што Французима одговара само побједа са два или више голова разлике. И у групи Г је неизвјесно, јер Порто (дочекује Лестер) има два бода више од Копенхагена (гостује Брижу). Да би сигурно били други, "змајеви" морају да побједе, јер су Данци бољи у међусобним дуелима.

Извор: Вечерње новости