latinica  ћирилица
07/12/2016 |  09:05 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

У Сирији погинуо руски пуковник

Руски војни савјетник преминуо је од рана задобијених у гранатирању тзв. опозиције у једном насељу у Алепу, саопштило је руско Министарство одбране.
У Сирији погинуо руски пуковник (фото: twitter.com) -
У Сирији погинуо руски пуковник (фото: twitter.com)

"У болници је од посљедица рањавања преминуо пуковник Руслан Галицки. Руски војни љекари неколико дана су се борили за његов живот. Официр је рањен током гранатирања једне од стамбених четврти западног дијела Алепа од стране милитаната такозване опозиције", наводи се у саопштењу.

Према саопштењу Министарства одбране Русије, Руслан Галицки је у Сирији био у саставу групе руских војних савјетника. Напомиње се да је команда пуковника Галитског постхумно одликовала највишим државном орденом.

Убиство пуковника Галицког могло би да изазове још јачи притисак Русије на побуњеничке снаге које се боре против сиријске војске, преноси Сиријска опсерваторија за људска права, наводећи да "одмазда није искључена".

- Побуњеници су управо направили велику грешку - рекао је Рами Хасан из Сиријске опсерваторије.

Истовремено, сиријска војска заузела је све дијелове старог града у Алепу, послије операције која је покренута јуче, преноси Спутњик.

Локални медији наводе да сиријске оружане снаге контролишу више од 65 одсто источног Алепа, који је до сада био упориште побуњеника.

- Остаци наоружаних група су потпуно потиснути из старих дијелова Алепа. Непријатељ је поражен и бјежи према јужним окрузима, према преосталим положајима терориста - саопштено је из локалне просиријске милиције.

Извор: Агенције