latinica  ћирилица
06/12/2016 |  19:27 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Кристијано Роналдо добитник Златне лопте!

Кристијано Роналдо ће сљедећег понедјељка у 20 часова званично постати добитник Златне лопте "Франс Фудбала".
Кристијано Роналдо - Фото: getty
Кристијано РоналдоФото: getty

Звеијзда Реал Мадрида, као и сам клуб, већ знају ову информацију, баш као и шпански медији који ову вијест преносе.

Наредног четвртка, уколико не буде драстичнијих промјена планова, емисари једног од најпознатијих (а и најважнијих, због разлога које је и тешко побројати) листова на свијету стићи ће у Мадрид како би спровели традиционални интервју побједника са златним трофејом.

Читава церемонија биће обављена на стадиону "Сантијаго Бернабеу".

"Франс Фудбал" ће у понедјељак почети са својеврсним одбројавањем, односно листањем гласова за 30 фудбалера у ужем избору за награду, почевши од номинално посљедњепласираног. Сребрна лопта, како преноси "Мундо Депортиво", иде у руке Лионела Месија, који ће морати да преда титулу највећем ривалу који је у овој години објединио титуле првака Европе са Португалијом и Реал Мадридом. Није познато ко је трећи у овом избору.

У коначном избору ФИФА за најбољег фудбалера свијета, осим поменутог и очекиваног двојца, ту је још и Антоан Гризман.

Добијање новог индивидуалног признања можда скрене пажњу са Роналдовог проблема (за сада само званично евидентираног на страницама штампе) са (не)плаћањем пореза. Важно је нагласити да Златна Лопта представља награду, макар номинално, не само за игре самог фудбалера, већ и за оно што он ради ван терена.

Ово је година у којој је савез "Франс Фудбала" и ФИФА раскинут. Они су скупа од 2010. године додјељивали ФИФА Златну лопту, која је сада, изнова, подељена на две одвојене награде.

Извор: РТС