latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:48 | Аутор: РТРС

Рудници из Посушја и Ш.Бријега обезбјеђују 100.000 тона боксита "Алумини"

Представници компаније "Алумина" из Зворника и рудника боксита из Посушја и Широког Бријега договорили су данас сарадњу, према којој би ова два рудника у идућој години требало да испоруче 100.000 тона руде боксит за потребе рада зворничке фабрике.
Компанија "Алумина" из Зворника - Фото: СРНА
Компанија "Алумина" из ЗворникаФото: СРНА

Према договору, рудник из Посушја требало би да испоручи 60.000 тона руде боксит, а рудник из Широког Бријега 40.000 тона.

У "Алумини" сматрају да је веома важна сарадња са овим рудницима јер се тако обезбјеђују потребне количине руде за редован рад у овој фабрици.

Директор комерцијалног сектора "Алумине" Биљана Ескић рекла је након састанка да су рудници боксита из Посушја и Широког Бријега дугогодишњи партнери и да је циљ да се још више развија сарадња.

Директор Рудника боксита из Посушја Петар Петрић рекао је да је компанија "Алумина" њихов стратешки партнер којем руду испоручују дужи низ година и задовољни су сарадњом.

Он је заједно са директором Рудника боксита из Широког Бријега Драгом Галићем разговарао са руководством "Алумине" о дефинисању пословне сарадње за идућу годину.

На састанку је речено да је руда боксита на локалитетима ова два рудника изузетног квалитета, те да на подручју западне Херцеговине постоје знатне резерве руде која, уз улагање и модернизацију опреме, обезбјеђује дугогодишњу експлоатацију и рад рудника у Посушју и Широком Бријегу.

Извор: СРНА