latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:34 | Аутор: РТРС

Претукли судију на утакмици четврте аргентинске лиге (ВИДЕО)

Некако смо навикли да нам из Јужне Америке стижу најневјероватнији, уједно и најбруталнији инциденти с фудбалских терена – који најмање имају везе с фудбалом.
Судија Клаудио Елићирио - Фото: Screenshot/YouTube
Судија Клаудио ЕлићириоФото: Screenshot/YouTube

Нагледали смо се свега, од витлања пиштољем од стране играча или арбитара, 'вођења' навијања с ватреним оружјем, уношења мртвачких сандука на трибину, па све до 'традиционалних' туча свих присутних у нижим лигама.

Најновији инцидент долази нам с меча четврте лиге између Сармијента и Сансијенене у Ајакућу, гдје је главни арбитар Клаудио Елићиријо једва извукао живу главу – пошто је процијенио да пенала за домаћина није било, да би гости на другој страни, послије контре, постигли погодак.

Услиједили су жучни протести играча Сармијента, на шта је Елићиријо одговорио с неколико црвених картона 'због вријеђања' и 'физичког контакта'. Пошто је искључио више од четири играча домаћина, због чега меч није могао да буде настављен, био је принуђен да прекине сусрет, односно тријумф би припао гостима службеним резултатом 3:0.

"Искрено, сама чињеница да је остао жив је право чудо само по себи", рекао је предсједник локалне лиге.

У међувремену, полиција се нашла на терену, протести су и даље трајали, навијачи су полако улазили на траву, али је дјеловало да већих инцидената неће бити. Међутим, послије ударца једног навијача настао је прави хаос.

"Показао сам им црвене картоне јер су ме вријеђали и насртали на мене. У том тренутку, један ме је урадио с леђа и тада је настао хаос. Баш су ме претукли, не могу пола лица да помјерим", рекао је Елићирио.

Домаћи играчи покушали су, заједно са оргранима реда и мира, да заштите арбитра – који је панично бјежао по терену – али нису успјели у томе. Он је у једном тренутку оборен на земљу, више навијача шутирало га је и ударало ногама и рукама, због чега је на крају зарадио озбилње повреде главе.

"Превише навијача, а мало полиције – нисам могао ништа да предузмем. Никада нисам доживио ништа слично, осјетио сам се беспомоћним. Када сам се вратио кући, загрлио сам жену и заједно смо се исплакали", наставио је исповијест несрећни арбитар.

"Суђење обожавам и нећу га се одрећи, иако не живим од њега, већ водим грађевинску фирму с оцем. Али, овоме се мора стати на крај, казне морају бити драконске".

Извор: Б92